Er zijn verschillende beroepen die zich met eten bezig houden wat is dan het verschil?

zo hebben we het beroep diëtist, gewichtsconsulent en de Puur voedingstherapeut

Diëtist
Een diëtist werkt vaak samen met een huisarts. zij worden vaak ingezet bij diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk of bijvoorbeeld darmklachten. maar ook bij overgewicht of obesitas wordt de diëtist ingezet.

Gewichtsconsulent
Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden.werkt vaak in sportscholen. Bij medische klachten of oorzaken verwijst een gewichtsconsulent je door  naar de huisarts of diëtist.

Puur voedingstherapeut

Puur voedingstherapeut heeft als achtergrond  natuurgeneeskundige therapieën. Naast de natuurgeneeskunde heeft Puur voedingstherapeut een medische basiskennis opleiding en heeft kennis van natuur voeding en supplementen leer. Gebruikt Ayurvedische, Chinese, Antroposofische invloeden. Heeft een praktische psychologie opleiding succesvol afgerond dit om de client beter te begeleiden in het voedings veranderingsproces. Een Puur voedingstherapeut is geen voorstander van weglaten van voeding (eliminatie dieet) maar leert de cliënt voeding anders te gebruiken. Door gezond te eten gaat het lichaam vanzelf veranderen en daarmee verander het gewicht vanzelf. Ook kan het zijn dat ziektebeelden zoals diabetes, een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk of bijvoorbeeld darmklachten verminderen. wilt u een afspraak maken klik hier