Haar & hoofdhuid verzorging op natuurlijke wijze


In de 1 jarige praktijkopleiding leer je huid en haar aandoeningen kennen verzorgen en begeleiden. De opleiding is onderdeel van de 4 jarige beroepsopleiding Dermaconsulent /Dermatherapeut deze opleiding is incl. medische basis kennis. Wil je deelnemen aan deze opleiding moet je Kapper, schoonheidsspecialist of Natuur therapeut hebben afgerond.

De modules zijn opgebouwd uit basis theorie lessen en praktijklessen. Huid en haar aandoeningen worden uitvoerig besproken, je leert d.v.m. een behandelprotocol uitvoeren, d.v.m. coaching en counseling gesprekstechnieken leer je  de cliënt begeleiden. natuurlijke producten leer je inzetten, schijf een vademecum,bij welke huidaandoening gebruik je natuurlijke producten. Daarbij moet je denken aan ayurvedische, Chinese, antroposofische(natuurgeneeskundige producten), Aroma- therapie, Bachbloesem, enz.

Gezonde voeding wordt besproken binnen, buiten wereld wat voor rol speelt de spijsvertering daarin? De zorgverzekering wil dat de cliënt zichzelf leert verzorgen, de opleiding is hierop ingericht, d.m.v. een zelfzorgplan leer je de cliënt hierin praktisch te begeleiden.

De opleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijk examen. Je hebt de mogelijkheid om na iedere les een module af te toetsen. De opleiding sluit je af met een portfolio (casus en een presentatie.)

Bij deze opleiding werk je met een microscoop en een Hair en skin basic apparaat, leer je haarwortels onderzoeken, de hoofdhuid schoon – maken,hoofdhuid aandoeningen behandelen en natuurproducten inzetten. Haargroei technieken leren. Professioneel onderbouwen van de geven behandelingen. Bewijs onderbouwing d.m.v. portfolio.

Ben jij geïnteresseerd? Vraag dan een gesprek aan.

Kosten Hair & Skin basic opleiding

duur 10 modules
niveau MBO naar Conform hbo niveau
lesgeld van €1995,-
erkenning(en) in aanvraag

Doelgroep
Voor een ieder die mensen met haar en hoofdhuid(huid)aandoeningen wil begeleiden en verzorgen. Ben jij Kapper, schoonheidsspecialist? Dan is er aan de ene kant een voordeel, maar aan de andere kant is het een nadeel omdat je voor deze opleiding een open staan voor nieuwe technieken en inzichten. .
Leraren

  • Kapster/ Dermaconsulent/ natuurgeneeskundige : Carla Hatzmann
    Carla heeft een Kapster diploma en een natuurvoedingsopleiding,een medische basis diploma en een dermaconsulent diploma.
  • Heeft meer als 20 jaar ervaring met haar en hoofdhuid en huid aandoening verzorging.
  • Heeft daarnaast ook een haarwerk en massage opleiding.
  • Heeft kennis van aromatherapie, bachbloesem, Chinese en ayurvedische en antroposofisch methoden. Supplementen en gezonde voeding.
  • Heeft 4 jaar praktische psychologie gedaan.
  • Gast docenten :
    Per onderwerp worden er professionele gastdocenten in gezet, zij hebben vele jaren ervaring. Je kunt denken aan een arts, dermatoloog of een natuurgeneeskundig, voedingscoach, counselor of coach.