Dermaconsulent is een onderzoeksopleiding

Hierbij enige basis informatie over de Dermaconsulent opleiding.
De opleiding is een onderzoeksopleiding, tijdens jouw studie tijd ga je op onderzoek naar het behandelen van huid en haar aandoeningen. Je zet een portfolio en een vademecum  op, leert nieuwe behandelmethoden  en houdt een cliënt dossier bij. Je ontwikkeld kennis van het menselijk lichaam d.m.v.  een medische(psychosociale) basis kennis. Van voedingsadviezen tot aan huidverzorging en producten advies. Haarwortel onderzoek tot met het werken met behandelapparatuur en je leert rekening houden met verschillende culturen. Zo leer je verschillende behandelmethoden vanuit verschillende wereld delen. Wat zit er in de huid en haar producten en wat heeft het voor effect op het menselijk lichaam. Welke natuurlijke producten kun je gebruiken om huid en haar aandoeningen te verbeteren, wetenschappelijk onderbouwde informatie zoeken of zelf een onderzoek starten is een van de kern taken. Behandelingen geven en dossier vorming maken is een onderdeel van het proces. Je leert regulier met niet regulier behandelmethoden te combineren.

Wil jij de taal spreken  van de Dermatoloog?
Om professioneel te zijn is het belangrijk om de taal van de medici te spreken. In iedergeval te weten wat de methoden zijn waar de dermatoloog of arts mee werkt en welke taal zij gebruiken om  diagnose te stellen. De medische basis lessen zijn ingericht om deze methode te leren kennen. (termen)

Wat zijn de onderwerpen die voorbij komen?
Basis kennis Dermaconsulent
: wat houdt de dermaconsulent in en wat zijn de protocollen.
Medische basis kennis(incl. provoke, bloedonderzoek (niet regulier  en regulier))EHBO diploma is een eis.
Medische basis Huid en haaraandoening:  verschillende huid en haar aandoeningen worden besproken en onderzocht
Cultuurlessen: theorieën uit andere culturen: Aryurveda, Chinese methoden, antroposofie(volgende de natuur)(behandelmethoden, voeding en leefwijze)vademecum opdrachten.
Voeding en Orthomonoculaire lessen: schusslerzouten, natuurvoeding,oligotherapie supplementenleer, voedingsdagboek maken, voedingsadviezen schrijven en advies geven. Vademecum opdrachten.
Cosmetica en drogisterij,medicijnen leer: product en allergie bespreking (hoe gebruik je de reguliere producten met de niet reguliere producten samen) regels dermatoloog,wasa, vademecum opdrachten.
Natuurkunde: bachbloesem, Aromatherapie,natuurgeneeskundige kruiden(product maken).
Praktische begeleiding: Reguliere zorg methoden en Wondverzorging(incl. EHBO), Praktijk Zelfzorgproducten inzetten, Haar en huidverzorgingprotocollen schrijven en behandelingen geven of uitleg aan cliënten. Manuele therapieën uitvoeren Ayurveda, Chinese methoden. Haarwortel onderzoek, scoop analyse, Hair & skin treatment Electrolyse / bioptron. Intake gesprek  voeren, salon en thuisbehandelplan opzetten. Zorg protocollen volgens het reguliere en het niet reguliere systeem.
Behandelapparatuur :(er wordt verwacht dat er met de behandel apparatuur wordt gewerkt en geoefend die wordt aangeboden door de opleiding)Net als bij andere reguliere opleidingen zijn er behandelprotocollen waaraan de leerling zich hoort te houden. Deze behandel apparatuur worden in bruikleen gegeven (er wordt wel een borg verwacht)zodat je thuis kunt oefenen.
Behandelmethoden: Er wordt  een actieve werk houding verwacht  tijdens de praktijklessen. De lessen zijn de kern vakken van het vak dermaconsulent.

Voor wie kan de opleiding interessant zijn?
Voor iedereen die met huidaandoeningen wil werken en hier graag meer over wil leren.
Ben je Kapper?  Dan leer je ook om gaan met het hele lichaam en wordt het gezicht en lichaam + voeten jouw uitdaging, de hoofdhuid en de haren zijn voor jouw makkelijker dan voor een schoonheidspecialist, pedicure of therapeut. Het innerlijke de voeding en de verzorging van de interne organen is een ontdekkingsreis op zich.
Ben jij schoonheidsspecialist? Dan ligt de uitdaging in het behandelen van de hoofdhuid en de haren en de voeten. Het innerlijke de voeding en de verzorging van de interne organen is een ontdekkingsreis op zich.
Ben jij pedicure? Dan ligt de uitdaging bij de rest van het lichaam. Het innerlijke de voeding en de verzorging van de interne organen is een ontdekkingsreis op zich.
Ben je therapeut ? dan ligt de uitdaging om het hele lichaam aan de buitenkant te leren kennen, vaak heb je al kennis van voeding of orthomonoculaire producten. Maar het is altijd leuk om te ervaren hoe andere mensen er over denken.

Al met al gaan we er vanuit dat we elkaar gaan aanvullen door kennis met elkaar te delen.

Hoeveel jaar duurt de opleiding en hoeveel lessen volg je per jaar ?
De opleiding duurt in totaal 4 jaar. incl. de medische basis Plato.
Maar de opleiding is in delen te volgen. Heb je al verschillende modules bij een ander instituut behaald kun je vrijstelling krijgen. Daarmee kun je de totale opleiding verkorten.

Wat als ik al een diploma van onderdelen van de opleiding ergens anders heb behaald?
Om de kwaliteit van de opleiding te toetsen wordt er van jouw verwacht om een entree toets of een kleine scriptie te schrijven over het behaalde onderwerp (hiervoor ontvang je tijdens een intake  bezoek een vragenlijst die je dezelfde dag invult) . Deze wordt beoordeeld en becijferd en telt dan ook mee in het totaal cijfer. Is de toetsing niet voldoende ? dan wordt er van je verwacht de module toch te volgen en af te ronden met een examen. De aantal lessen bestaat uit 17 modules per jaar.
Er wordt verwacht dat je thuis studie en onderzoek doet, huiswerk vragen en opdrachten maakt. Het portfolio ,de bron vermelding en Cassestieken bijhoudt en zorgt voor modellen tijdens de praktijklessen. De lessen volledig aanwezig bent je niet bezig houdt met randzaken alleen het leer proces. Er wordt een entree toets afgenomen voor we de dag beginnen.

Hoe ziet het les materiaal eruit?
les materiaal wordt je aangeboden als een lesbrief met informatie, daarin staat welk onderzoek je gaat doen  en welke boeken je moet aanschaffen, de praktijk opdrachten en je huiswerk opdrachten die je dient uit te voeren. Bij de eerste lesbrief ontvang je een rooster met lesdata, je mag 2 lessen missen, bij hoge uitzondering kan een les verplaatst worden. Dit is niet een gewoonte omdat dit in het verleden veel problemen heeft opgeleverd. Daarnaast kan het zijn dat je een powerpoint presentatie krijgt tijdens de contactlessen of in de praktijk demonstraties worden uitgevoerd.
Er wordt van jouw verwacht dat je af en toe een presentatie geeft ,hiermee kun je feedback leren ontvangen dit is omdat je als therapeut intervisie groep hoort te vormen.

Hoe schrijf ik mij in en wat daarna?
Inschrijven kan via de site of via de mail van Academie puur of telefonisch: 0578621675.
Na of voor de inschrijving volgt een intake gesprek met entree toets . Het is voor ons belangrijk dat je er ook echt voor wil gaan omdat het een pittige opleiding is. Het gaat niet om een diploma halen maar om de passie voor het vak. Na het gesprek vul je een aanmeldingsformulier in. Wij registreren jouw aanmelding. Daarna krijg je een inschrijfbevestiging met een studenten code en de informatie over de opleiding incl. het les rooster met de les dagen.

Om direct naar inschrijfformulier te gaan, klik hier.