Waarom een voedingsdagboek?

Een voedingsdagboek kan handig zijn als je huidaandoeningen hebt, bij verschillende huidaandoeningen gaat het om voeding gerelateerde problemen.
Er zijn huid aandoeningen die veroorzaakt worden door een verzwakt immuunsysteem , dit veroorzaakt vaak een met allergische reacties. Dit geeft een reactie van het immuunsysteem.

Herken jij de symptomen van een verzwakt immuunsysteem ?

Roodheid en irritaties, Luchtwegenproblemen zoals, astma of hooikoorts, spijsverteringsproblemen zoals, gezwollen keel en mondholte, tong,  slijmvlies problemen. Ontstekingen in het lichaam, reuma, artritis.  Overgevoeligheid geestelijk en lichamelijk.

Histamine overgevoeligheid is een van de huid problemen. Netelroos(urticaria) is een van de irritaties in de huid, maar er kan ook een probleem ontstaan in de kleine slagaderen, ze kunnen namelijk wijder worden. De huid kan een ernstige roodhuid geven , dit komt doordat de haarvaten minder goed functioneren. Het is ook mogelijk dat de kwaliteit van het speekselvocht minder wordt waardoor er verteringsklachten kunnen ontstaan, zelfs het traanvocht kan problemen geven dan is het mogelijk hooikoorts te ontwikkelen. Oedeem en zwellingen vallen ook onder histamine gevoeligheid en wat dacht je van astma en dit alles wordt veroorzaakt door een teveel afgifte van histamine. Ben je overgevoelig voor bepaalde stoffen probeer ze dan zoveel mogelijk te vermijden.  Medicijnen en synthetische levens of voedingsmiddelen, vervuilde lucht of tabak kunnen ook een probleem zijn, heel veel stress is ook niet bevorderlijk. Test je overgevoeligheid, klik hier.
Hormoon verstoring geeft verschillende huidaandoeningen, deze verstoring komt van een verstoorde prostaglandine aanmaak. Vaak is het een overschot aan verzadigde vetten er zijn dus onverzadigde vetten nodig om dit probleem te herstellen. De huidaandoeningen die door deze verstoring kunnen voort komen zijn Acne, Psoriasis, Dermatitis, Netelroos (Urticaria)

Voedingsproblemen
Voedingsproblemen kunnen ontstaan door verstoringen in het lichaam waardoor afvalstoffen ophopen of dat er onvoldoende verteerde voedingstoffen in de darmen blijven zitten. Het kan ook zijn dat er “belastende stoffen”toxinen vanuit voedsel de organen belasten vooral lever, nieren en de alvleesklier. Hierdoor kunnen huidirritatie en huidaandoeningen optreden. Het lichaam kent veel  stoffen als niet goed en wil ervan af.

Darmproblemen
Een van de dingen waarop de darmen protesteren is door middel van verkeerde voeding combinatie het kan zijn dat de darmen minder kunnen verteren en verstopt raken. Het kan ook zijn dat de slijmlaag in de darmen niet voldoende is of minder verteringsenzymen bevatten. Voedsel wat in de darmen blijft zitten kan darm aandoeningen creëren zoals: morbus crohn, lekkende darmen of glutenallergie. Puur therapeut helpt de cliënt d.m.v. een voedingsdagboek te schrijven met de informatie van de cliënt om de aandoening te verminderen  waardoor de cliënt zich weer beter voelt.