Nagels
Nagels hebben zo hun eigen aandoeningen Puur pedicure biedt hulp bij het verzorgen van de aandoeningen.

Hoorn nagels
Hoornnagel is een nagel met een verdikte nagelplaat doordat verschillende hoornlagen over elkaar heen groeien, de nagel groeit bijna niet in de lengte. Ramshoornnagel een onregelmatige verdikte nagel, die in een later stadium een afwijking van de nagelplaat de nagel voorwaarts of zijwaarts en kan tot een klauw uitgroeien. Oorzaken van ramshoornnagels zijn vaak chronische,druk , trauma kan de oorzaak zijn maar het kan ook komen door een erfelijke overdraagbare aandoening.

Schimmel nagel
Schimmelnagel begint vaak bij een beschadigde nagel, vaak aan de rand van de nagel, daar kruipt een bacterie onder de nagel.
Het is zeer besmettelijk en kan zich uitbreiden op de huid. (schimmelinfectie) een schimmelnagel heeft vaak een gelige bruin/grijze kleur of witachtige strepen. Verdikte nagel dat kan gaan brokkelen en barsten.

Ingroeiende nagel
Het beginstadium van een ingegroeide nagel komt doordat de nagel vaak verkeerd wordt afgeknipt. Bij een ingroeiende nagel is er nog geen sprake van een wondje of ontsteking. Maar doordat de nagel in de huid blijft groeien zal de pijn alleen maar toe nemen. Vaak ontstaan er wondjes en ontstekingen.Puur Pedicure weet hier raand mee. Leert jou hoe je met ingegroeide nagels kan omgaan. ensen met een bolle nagel of tunnelnagel zullen er sneller last van hebben , vaak zijn deze nagels  erfelijk.

Lepeltjes nagels
Bij bloedarmoede zie je vaak Lepeltjesnagels de oplossing ligt dan bij het oplossen van de bloedarmoede, hiervoor raadpleeg je de Puur therapeut. Na een bloedlabtest of een meting kan de therapeut supplementen advies geven of de Puur therapeut stuurt je door  naar de arts .