Medische basiskennis Puur Plato:

Met deze erkende opleiding Medische basiskennis doe je in 14 lesdagen gedegen kennis op van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens, geheel volgens de richtlijnen van PLATO. Een ervaren arts en psycholoog verzorgen de colleges, waarmee de kwaliteit van deze studie is gewaarborgd.

Interactieve praktijklessen

De opleiding Medische basiskennis Puur Plato behandelt de anatomie, fysiologie en pathologie van ieder lichaamssysteem. Oorzaak, verloop en behandeling van de meeste ziekten komen uitgebreid aan bod. Verder gaat de opleiding in op psychische aandoeningen, farmacologie, consultvoering en gezondheidsethiek, casuïstiek.

De lesdagen zijn sterk praktijkgericht: geen theoretische verhandelingen, maar interactieve lessen waarbij je aan de hand van casuïstiek de kennis op boeiende wijze krijgt aangereikt. Er wordt veel geoefend en je hebt alle gelegenheid voor het stellen van vragen.  Tijdens jouw studie bereidt jij je optimaal voor op het examen; met de toetsen en proefexamens.

Na afronding van de opleiding Medische basiskennis Puur Plato weet je alles over de oorzaak, het verloop en de behandeling van de meeste ziektebeelden. JIJ kunt een professionele anamnese afnemen en weet wat een goede diagnosestelling inhoudt. JIJ bent zich bewust van jouw mogelijkheden én beperkingen in therapeutische zin en herkent situaties waarin jij de cliënt direct dient door te verwijzen.

Examen Medische basis Psychosociale kennis

Het programma MBK wordt afgesloten met 2 praktijkgerichte beroepsopdrachten en blokexamens. De
cijfers van de behaalde blokexamens tellen mee voor het eind examen.
Hiermee behaal je 25 EC’s . Je ontvangt een SNRO-erkende Medische basiskennis diploma (conform
hbo-niveau).

Opleiding medische basiskennis Puur Plato

De opleiding Medische basiskennis Puur Plato is bedoeld voor therapeuten en andere professionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. Medische basiskennis Puur Plato is geheel volgens de eisen van PLATO ontwikkeld. Na afronding van deze studie kun jij je inschrijven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van de SNRO

Praktijkgerichte colleges
De lesdagen bij deze opleiding zijn praktijk gericht: met interactieve lessen waarbij jij je aan de hand van boeiende casuïstiek uit de praktijk, de lesstof op uitdagende wijze krijgt aangereikt. Tijdens de lessen heb jij volop de mogelijkheid vragen te stellen aan de docent en het geleerde met medestudenten te oefenen.

duur    14 maanden
niveau    Conform hbo niveau
lesgeld     van €1995,00  
erkenning(en)    Plato