Haar mineralen test
Bij puur Kappers is het mogelijk om een haar mineralen test te doen. De haar mineralen test word gedaan om het vitaminen en mineralen niveau vanuit het lichaam the bepalen. Deze mineralen test doe je als je ….. hebt. De test wordt opgestuurd naar een laboratorium waar de haar mineralen worden  geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse kan puur Kappers een behandelplan, voedingsdagboek of een supplementen advies worden geadviseerd.

Mineralen tekorten in het lichaam
Ieder lichaam heeft een eigen mineralen opname. Daarom kunt u bij puur Kappers(Dermaconsulent) een haar mineralen test laten doen. De haren worden opgestuurd naar het lab. Vervolgens wordt er  in het labrapport de lichaamsmineralen tekorten beschreven. Met puur kappers (Dermaconsulent )bespreek  je de betrouwbare en nauwkeurige diagnose ener  wordt vervolgens een voedings en supplementen advies gegeven. Het is mogelijk om de test iedere maand te herhalen voor een optimale controle. Het is tevens ook mogelijk om dit eenmalig te doen.

Voor meer informatie kunt u het volgende lezen.

Hoeveel mineralen zijn er in de haren te meten

De haar Mineralen test geeft aan wat het lichaam nodig heeft

Haar weerspiegelt de opname van mineralen & zware metalen in het lichaam,Puur kappers analyseert 36 elementen.

In de haren bevind zich een kern die verbonden is met de haarwortel vanuit de haarwortel worden stoffen van uit het lichaam opgenomen . Dit is het levende deel van een haar. Vanuit de haarwortels ontstaat er een  hoge stofwisseling. Via de haarpapil zijn de haren aangesloten op de bloedsomloop en worden ze zo continu gevoed met voedingsstoffen daarnaast is er ook een intensieve uitwisseling met stoffen uit de lymfe- en weefselvloeistof. Vanuit die uitwisseling krijg je een afspiegeling in de haar van de mineralen en van de zware metalen die in de weefsels aanwezig zijn. Doordat het haar maar 1 cm groeit per maand is het mogelijk om in de haren de metalen en mineralen te meten. Het is mogelijk van  een periode tot drie maanden terug in kaart te brengen.

“Haar is een totale afspiegeling van de minerale en metalen huishouding van het lichaam.”

Puur Mineralen advies

Aan de hand van het laboratorium advies wordt er in overleg de vervolg stappen gevormd. Ter vervolg van dit kunnen er twee adviezen worden aangemeten. Dit kan zijn een voedingsdagboek of een persoonlijk mineralen advies. Om dit traject zo effectief mogelijk te laten verlopen bestaat dit proces uit 3 afspraken. De totale kosten voor dit proces kunt u hieronder lezen.

  • De haarafname: Er wordt een haarsample genomen en verstuurd naar het laboratorium. Bij Puur kappers wordt een stukje van het haar afgeknipt ter grote van ongeveer tien centimeter. Vervolgens dient een formulier met een aantal persoonsgegevens in gevuld te worden en samen met de haarsample te worden opgestuurd naar het laboratorium.
  • Rapport met analyse resultaten: Er wordt een afspraak gemaakt om de resultaten van de test te bespreken. Puur Kappers bespreekt het complete rapport waarbij u een inzicht krijgt van de stofwisseling, eventuele mineraal tekorten en/of belasting van zware metalen. De kosten voor de haar mineralen test zijn € 150,00.
  • Voedingsadvies: aan de hand van de test resultaten zal er in samenwerking met u een voedingsadvies worden samengesteld. Het doel van dit voedingsadvies is om de mineralen huishouding in het lichaam balans te brengen. De kosten voor dit voedingsdagboek zijn € 85,00.
  • Supplementen advies: Naast het voedingsadvies zal er een advies worden gegeven over welke toevoegende supplementen er gebruikt kunnen worden. Dit supplementen advies wordt aangepast op uw persoonlijke kenmerken.
  • Vervolg consult: Om een zo’n goed mogelijk resultaat te behalen zal er een terugkom afspraak worden gemaakt. Deze afspraak zal ongeveer 20 minuten duren. Ook wordt er gekeken naar de resultaten van de test en de resultaten die al te zien zijn aan de hand van de adviezen die zijn gegeven. Per consult bedragen de kosten € 45,00. 

Voor al deze stappen is er een vergoeding via de zorgverzekering mogelijk.

Heb je haar problemen? Maak een afspraak voor een consult met PUUR Kappers of Dermaconsulent.