Workshop cosmetica
Basis en gevorderd met  praktijklessen
kennis van cosmetica vergaren. Deze workshop bestaat uit 3 dagen
De workshop kan per dag gevolgd worden, alle workshops bestaan uit s’morgens  theoretische en s’middags praktische onderdelen.
De basis lessen zijn te volgen door beginners of als bij en nascholing voor geoefende huid vakkundigen. Er wordt een geïnteresseerde inzet en een gezonde werkhouding verwacht, aan deze modules zijn  huiswerk opdrachten verbonden. Deze modules zijn een onderdeel van de 4 jarige beroepsopleiding Dermaconsulent/ Dermatherapeut opleiding. De Gevorderde workshops zijn alleen te volgen als alle basislessen zijn afgerond.

Als professional krijgen we veel te maken met huidaandoeningen.
Het is daarom van groot belang dat de professional weet wat de regels in Nederland zijn met betrekking tot de cosmetica.
Ook is het belangrijk om een goed zelfzorg advies aan de cliënt te kunnen geven. Daarbij uit te leggen welke middelen in de producten aanwezig zijn.
De professional weet wat deze producten doen op huid en haar. Leren welke ingrediënten allergische reacties geven en een huidverzorgingadvies schrijven. Leer je producten maken of werk je met huidproducten waar je natuurgeneeskundige producten toevoegt om het genezingsproces vergroot. De opleiding slaat een brug tussen natuurgeneeskunde en de reguliere verzorg en behandelwijzen, Als je huid en haar aandoeningen wilt werken weet jij ook wanneer de huisarts of dermatoloog medicijnen of dermatica voor schrijft, hoe ze te gebruiken. Leer je omgaan met intake vormen. Werk je vanuit een zelfzorg programma. Leer je een vademecum te maken. Leer je de cliënt door middel van een zelfzorg traject de hoofdhuid zelf te verzorgen. Module opdrachten uit gewerkt, deze worden bewaard voor portfolio.

Lesdag :Maandag
Data: 29 okt en 12 en 19 november  2018
Opleider: Miriam van Geel
Lestijd: 10 tot 15.00 uur
Lokatie: Epe, Enkweg 45
prijs: €175,00 per module
Lunch: € 9,95 (rekening houden met aandoeningen 12,95)

Studiepunten en uren   per module dag
Uren: 28 uur (uur pauze) incl. thuis studie uren: ong. 28 uur
ECTS:   2.0
Inhoud lessen
Theorie  – cosmetica basis
Kennis over cosmetica vergroten onderzoek doen, cosmetische verzorgingsproducten en behandelmethoden en behandelplan bespreken, IncI- lijst begrijpen.

Theorie  cosmetica  gevorderd
Kennis over cosmetica  vergroten onderzoek doen, cosmetische  verzorgingsproducten, medicinale producten  analyseren en behandelmethoden en behandelplan bespreken. Cases bespreking

Praktijklessen Cosmetica basis en gevorderd
 Inci -lijst hanteren, cliënt  advies geven , kennis maken met cosmetische samenstelling van huid en haar verzorging producten (eigen product maken) verschillende stoffen.

Praktijklessen gevorderd(dossier vorming, zelfstandig behandelen)
Portfolio vullen , vademecum maken en aanvullen,intake cliënt  interview verwerken, advies uit schrijven, folder maken. Casus bespreking