Hoge hygiëne code bij Puur kappers
Bij Puur kappers wordt er met verschillende behandelmethoden gewerkt. De basis is de individuele mens en zijn hulp vraag. Puur kappers werkt met een andere hygiene code dan bij andere reguliere kappers. Omdat er in de kapsalon gewerkt met huidaandoeningen is het heel belangrijk om een hoge hygiënecode te handhaven. Niet bij iedere klant dezelfde kam te gebruiken, Alles wordt iedere dag gesteriliseerd. Bij puur kappers werken gediplomeerde Dermaconsulenten en therapeuten zij verzorgen huid en haar aandoeningen.

Behandelingen die bij Puur kappers worden gedaan zijn:

Haarverzorgings behandelingen
Heb je breekpunten in je haar is het bij puur kappers mogelijk om het haar te laten behandelen met een versterkend verzorgingsproduct en een hair – basic behandelapparaat, het haar wordt weer sterk en hersteld sneller, voelt weer veerkrachtig aan.

Haaruitval Haar en hoofdhuid verzorgings behandeling
Alopecia is een van de behandelingen die bij puur kappers wordt verzorgd en behandeld. Eerst wordt er een intake gedaan, het is goed te weten wat er voor de haaruitval periode heeft plaatsgevonden. daarna wordt er een behandelplan opgesteld en besproken, hiervoor wordt een dermaconsulent ingezet, de dermaconsulent heft een 4 jarige opleiding gevolgd voor huidaandoeningen.

Dunner wordend haar

Bij dunner wordend haar wordt er met de scoop op de hoofdhuid gekeken wat de problemen zijn, daarnaast wordt er een vragen gesteld. om meer inzicht te krijgen. daarna wordt er een behandelplan opgesteld en besproken.

Frontale fibroserende alopecia
Frontale fibroserende alopecia komt voor bij vrouwen in en na de menopauze. De haar aandoening herken je  door haarverlies in de voorste haarlijn, doorlopend tot boven de oren. De aandoening is hardnekkig, vaak zie je rond de haarzakjes rode randjes(ontstoken haarzakjes) dat zorgt er voor daar de haarzakjes en haarwortel volledig verdwijnen,de huid ziet er vaak wit en glimmend uit. Het gevolg is een onomkeerbaar haarverlies en plaatselijke kaalheid. Zouden de gebruikte haar producten zoals haarlak en versteviging of andere producten met siliconen hier ook een rol in kunnen spelen? Het is nog geen bewezen feit maar Puur Kappers houdt er wel rekening mee, wij gebruiken daarom haar en hoofdhuid zonder of zo weinig mogelijk chemie (siliconen)

Symptomen van frontale fibroserende alopecia?
Frontale fibroserende alopecia valt onder de auto-immuunziekten. De symptomen van de aandoening zijn,ontstekingen rond de haarfollikel het kenmerkt zich door  rode puntjes op de rand van de hoofdhuid.

De behandeling
Bij puur kappers wordt er gewerkt met de hair – basic een behandel apparaat die helpt de hoofdhuid aandoening te stoppen. Het zorgt ervoor  zo snel mogelijk de ontsteking van frontale fibroserende alopecia onder controle te krijgen, tijdens de behandeling zorgt de behandeling ervoor dat de kwaliteit van de resterend haren verbeterd. De behandeling wordt uitgevoerd door een professionele getrainde Dermatherapeut, deze heeft een 4 jarige beroepsopleiding gevolgd voor huid en haar aandoeningen.

Allergische reacties
Verzorgen van allergische reactie is vaak een momentopname omdat het vaak een acute situatie is , vaak komen cliënten met een kleur of product allergie bij Puur kappers om raad vragen, omdat wij begeleiden in de eerste lijn geeft puur kappers een gepast verzorgingsadvies, rode vlaggen worden in acht genomen.

Eczeem soorten
Eczeem soorten worden in overleg op gepaste manier behandeld.
zo behandeld puur kappers Seborroïsch eczeem, contacteczeem Atopisch eczeem enz.

Luizen controle 
De dermaconsulent helpt bij het verwijderen van luizen, tijdens een luizencontrole gebruikt de dermaconsulent natuurlijke producten. dit is beter voor huid en haar. naast de behandeling legt de dermaconsulent uit hoe de haren en hoofdhuid te verzorgen en maakt een terugkom afspraak.

Eenvoudige behandelmethoden
De behandelingen bestaan uit het reinigen van de hoofdhuid en een was methoden, met verzorgende producten en het insluizen met een behandelapparaat wordt de hoofdhuid en de haarzakjes en haarwortel gestimuleerd om hun werk te doen.

Professioneel getrainde Derma consulent, Dermatherapeut
De behandeling wordt uitgevoerd door een professionele getrainde Dermatherapeut, deze heeft een 4 jarige beroepsopleiding gevolgd voor huid en haar aandoeningen.

meer weten over het hair-basic behandelapparaat klik hier