Wat doet een Dermaconsulent nou eigenlijk?

Een dermaconsulent heeft professionele kennis van huidaandoeningen, heeft daarvoor een 4 jarige opleiding gevolgd.
Weet hoe huidaandoeningen in de  praktijk behandeld moeten worden. Vanuit het Kappersberoep zijn de behandelingen tot stand gekomen, samen met een arts en een natuurgeneeskundige is er een verzorgings en behandelplan opgesteld.

De huidaandoeningen verzorgen

De huidaandoeningen die een dermaconsulent kan verzorgen en begeleiden zijn:Haaruitval (Alopecia soorten), folliculitis, eczeem soorten, psoriasis, seborroïsch eczeem, allergie, ontstekingen, luizen en neten. Maar natuurlijk kan de dermaconsulent ook begeleiden bij extreme droge en vette hoofdhuid.

Dunner wordend haar
Dunner wordend haar bij vrouwen(frontale fibroserende alopecia), met haar breekpunten weet de dermaconsulent ook een oplossing. Mannelijke kaalheid hoort ook bij de opleiding dermaconsulent. De dermaconsulent kan advies geven over supplementen en  Haar en hoofdhuid verzorgingsproducten voor aandoeningen. Maakt voor iedere aandoeningen een zelfzorg behandelplan. Begeleid de client tijdens het het behandeltraject.
Naast het huidaandoeningen verzorgen ook mogelijk om een luizencontrole door een dermaconsulent uit te laten voeren. Op een speciale manier worden zoveel mogelijk alle luizen en neten verwijderd, daarna is het makkelijker om het thuis bij te houden.
meer weten over luizen klik hier

Scoop
Met de scoop wordt de hoofdhuid onderzocht en de dermaconsulent werkt een hair-basic behandelapparaat om de aandoening sneller onder controle te krijgen, wil jij er meer van weten maak dan een afspraak met de dermaconsulent. klik hier